خبر مهم وزیر کشاورزی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران نتایج وام بازنشستگان کشوری اعلام شد/ ۳۲۰ هزار نفر واجد دریافت وام ۷۵ میلیونی بازنشستگان + مراحل دریافت وام آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ /  سکه ریزشی شد / حباب سکه ترکید؟ جزئیات حذف کالابرگ دهک‌های میانی / کدام خانوار‌ها مشمول افزایش کالابرگ می‌شوند؟ قیمت رسمی دلار و انواع ارز‌ها امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ اعلام شد/ دلار و یورو ارزان شدند آخرین و جدیدترین قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ + جدول جزییات و زمان واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۵ | شرط جدید برای بازگشایی سهام عدالت اعلام شد زمان قرعه کشی ایران خودرو اعلام شد؛ آخرین فرصت ثبت نام را از دست ندهید جدیدترین و بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا + جدول قیمت ها کاهش 30 درصدی درامد مالیاتی دولت در 2ماهه نخست سال توضیح بانک مرکزی درباره اختلال در عملیات چهار بانک سی‌ان‌بی‌سی: تورم ناشی از جنگ با ایران در اقتصاد جهان ماندگار است پیش‌بینی اوپک از ادامه رشد تقاضا برای نفت چرا برخی خودروهای نو در آزمون آلایندگی رد می‌شوند؟ خبر مهم وزیر جهادکشاورزی برای بازار برنج/ برنج با این تغییر قیمتی مواجه خواهد شد رفع محدودیت تردد کشتی‌ های تجاری در بنادر جنوبی

دلیل افزایش قیمت ارز چیست؟

دلیل افزایش قیمت ارز چیست؟ آخرین آمار اعلام شده از سوی رئیس گمرک ایران نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه امسال شاهد تراز منفی تجاری به میزان ۲ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار بوده‌ایم. حالا باید دید تداوم این شرایط تجاری و اخبار ناشی از آن چه تاثیری بر وضعیت بازار ارز در هفته‌های آینده خواهد داشت؟
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 27
کد خبر: ۷۵۵۰۲

به گزارش راهبرد معاصر  نرخ ارز امروز بعد از چند هفته دوباره مرز ۲۴ هزارتومانی را رد کرد. در شرایط این روزهای بازار ارز که فعالان اقتصادی چشم‌انتظار اعلام موضع بایدن نسبت به ایران هستند و به نظر می‌رسد که نرخ فعلی ارز روی مرز باریکی حرکت می‌کند، رئیس گمرک اعلام کرده که تراز تجاری در دی‌ماه ۹۹ منفی شده و کسری تجاری ۱۰ ماهه همچنان پابرجاست.

در ماه نخست زمستان، واردات نسبت به ماه قبل افزایش داشته اما صادرات با کاهش رو به رو بوده است همچنین ارزش صادرات و واردات در ۱۰ ماه منتهی به دی ۹۸ بیش از ۱۰ ماهه امسال بوده است.

البته تراز تجاری در ماه نهم امسال پس از دو ماه، به مدار منفی بازگشته بود و این روند منفی در ماه دهم نیز ادامه یافته است. کسری تجاری در دی‌ماه ۸۷۶ میلیون دلار بوده است. آخرین آمار اعلام شده از سوی رئیس گمرک ایران نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه امسال شاهد تراز منفی تجاری به میزان ۲ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار بوده‌ایم.

حالا به نظر می‌رسد علاوه بر سایر اخباری که هر روز از گوشه و کنار دنیا قیمت ارز را متاثر می‌کنند بای موضوع کاهش صادرات غیرنفتی و در واقع کاهش ورود ارز به کشور را هم مورد توجه قرار داد.

سهراب اشرفی، تحلیلگر بازار ارز، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: معامله گران ارز با توجه به اخباری که می‌رسد و اتفاقاتی که رخ می‌دهد تصمیم می‌گیرند که در بازار چطور رفتار کنند، چرا که اخبار دورنمایی از واقعیت را به آن‌ها می‌دهد.

به گفته او، این خبر که تراز تجاری منفی است موجب می‌شود در ماه‌های آینده مقدار کمتری دلار وارد بازار شود و قیمت آن افزایش پیدا کند پس فعالان در معاملات فعلی خود این چشم‌انداز را مدنظر دارند.

اشرفی توضیح می‌دهد بازار ما در حال حاضر یک بازار معمولی نیست که مثل بقیه کشورها فقط شاخص‌های اقتصادی روی ارزش پول ملی ما اثربگذارد، درباره ما وضعیت به گونه‌ای است که اگر حتی ترازتجاری مثبت باشد، به علت مشکلاتی مثل نقل و انتقلات پول و … باز هم ممکن است به مشکل عرضه بربخوریم. با این حساب نمی توانیم دقیقا مطابق با فرمول‌های علم اقتصاد تاثیر تراز تجاری منفی فعلی را در بازار ارزمان محاسبه کنیم و منتظر آن باشیم.

این کارشناس با بیان این که شرایط ما بسیار ویژه و بیشتر حساس به اخبار است، درباره علت افزایش قیمت امروز دلار می‌گوید: در روزهای گذشته وضعیت دلار بهتر بود اما امروز در ساعاتی به بالای ۲۴ هزارتومان هم رسید. علت آن صرفا اخباری بود که در بازار پیچید هر چند ممکن است این اخبار شایعه باشد اما بهرحال اثرگذار است. امروز تهدید مقام اسرائیلی و اعلام توقیف کشتی ایرانی در آمریکا، به بازار حساس کنونی سیگنالی داد و بازار هم بلافاصله واکنش نشان داد.

آنطور که اشرفی می‌گوید در ماه‌های آینده آنچه مهم‌تر از تاثیر تراز تجاری است یکی روشن شدن تکلیف FATF و دیگری نرخ تسعیر ارز در بودجه است.

تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار